Pievienojies SMART NET un ietaupi! Pievienoties

VAI IPHONE 5S JOPROJĀM IR MŪSDIENU PRASĪBĀM PIEMĒROTS?


Lai gan iPhone 5s šī gada rudenī svinēs pusapaļu jubileju (tam apritēs pieci gadi), un mobilo telefonu pasaulē tas nav maz, šo telefonu joprojām izmanto ļoti daudz cilvēku. Kāda ir tā panākumu atslēga un kāpēc izvēlēties iPhone 5s, nevis iPhone 5? Atbildes uz šiem jautājumiem meklē bloga raksta turpinājumā!
 
IPHONE 5S SNIEDZ VISU, KAS TEV NEPIECIEŠAMS
Ja esi no cilvēkiem, kuriem nav svarīgi iegādāties pašu jaunāko pieejamo telefona modeli, iPhone 5s noteikti ir apspriešanas vērts. Jā, kopš tā izlaišanas ir pagājuši nu jau vairāki gadi, un, lai gan varētu šķist, ka tā varējums vairs nespēj apmierināt salīdzinoši prasīgus viedtālruņu īpašniekus, tā nebūt nav. Lūk, četri parametri/ funkcijas, kas Tev palīdzēs labāk saprast, ka arī 2018. gadā iPhone 5s veiktspēja ir vairāk nekā pietiekama:

* Touch ID sensors – tieši iPhone 5s bija pirmais Apple viedtālrunis, kam tika ieviesta attiecīgā funkcija. Telefona lietošana līdz ar to ir daudz ērtāka – Tev nav nepieciešams ievadīt kodu vai paroli, lai tālruni atbloķētu – pietiek vien ar pieskārienu, un iPhone 5s nolasīs Tavu pirkstu nospiedumu;

* Pirmais 64 bitu tālrunis pasaulē – pateicoties jaudīgajam A7 procesoram ar 64 bitu arhitektūru, iPhone 5s pavisam noteikti var sacensties ne tikai ar citiem viedtālruņiem, bet pat datoriem. Salīdzinot ar iepriekšējos Apple telefonos esošo A6 procesoru, tā jauda atsevišķos rādītājos palielinājās pat līdz divām reizēm. Kāds no tā ieguvums? Pavisam vienkārši – tālrunis spēj darboties ātrāk, kā arī nodrošina iespēju izbaudīt spēles ar augstas klases grafiku un izmantot programmatūru, kam nepieciešama liela jauda;

* 8 megapikseļu kamera – lai ar iPhone 5s būtu iespējams uzņemt kvalitatīvus attēlus, tas aprīkots ne tikai ar 8 megapikseļu sensoru, bet arī True Tone zibspuldzi, kas, analizējot situāciju, izvēlas piemērotāko apgaismošanas veidu, lai attēls izskatītos maksimāli dabīgs. Tāpat vari uzņemt arī palēninātos video (ar 120 kadriem sekundē, filmējot 720p izšķirtspējā), panorāmas attēlus un kvadrātveida foto, bet automātiskā stabilizācija ļaus izvairīties no izplūdušiem objektiem;

* 4G atbalsts – iegādājoties pirms dažiem gadiem izlaistu telefonu, viens no riskiem ir tā netikšana līdzi mūsdienu interneta zibenīgajai attīstībai. Uz iPhone 5s gan tas neattiecas – šis modelis atbalsta 4G, un lejupielādes ātrums (ja vien to, protams, spēj nodrošināt interneta pieslēgums) var pārsniegt 100 Mb/s.

Arī iPhone 5s korpuss ir ļoti kvalitatīvs, un tas aprīkots ar Retina displeju, līdz ar to viss ekrānā redzamais ir ļoti ass.

Bet, ja reiz šis tālruņa modelis ir tik piemērots mūsdienu prasībām, kā ar tā priekšgājēju, pēc dizaina teju identisko iPhone 5?

IPHONE 5 – MODELIS, KURŠ ŠOBRĪD VAIRS NAV AKTUĀLS
Lai gan iPhone 5, salīdzinot ar tā priekšgājēju iPhone 4s, izcēlās ar dažādām inovācijām, piemēram, alumīnija korpusu un 4G nodrošinājumu, ir kāds būtisks apstāklis, kura dēļ šis modelis vairs nav piemērots izmantošanai mūsdienās.
 
Kā jau visi zinām, veiksmīgai telefona darbībai (un arī drošības apsvērumu dēļ) ir svarīgi, lai telefona operētājsistēma ik pa laikam tiktu atjaunota, tādējādi telefonu pielāgojot jaunākajām aplikācijām, pasargājot Tavus datus, failus un informāciju no hakeriem un garnadžiem, utt. iPhone 5 operētājsistēmas atjauninājumi vairs netiek piedāvāti – 2017. gada septembrī atbalsts konkrētajam modelim beidzās. Taču ar iPhone 5s viss joprojām kārtībā – tā īpašnieki joprojām var iegūt pašus jaunākos atjauninājumus par spīti tam, ka paši telefoni kādu laiku jau vairs netiek ražoti.

3 IEMESLI (UN DIVAS ALTERNATĪVAS) IPHONE 5S IEGĀDEI
Ja vēl šaubies, vai iPhone 5s ir Tev piemērots viedtālrunis, esam apkopojuši trīs iemeslus, kāpēc izvēlēties tieši šo modeli:
 
1. Visas nepieciešamās darbības var tikt izpildītas ar uzviju – kā jau iepriekš rakstījām, 5s modelis joprojām spēj konkurēt ar lielāko daļu jaunāko mobilo telefonu;
2. Moderns dizains – arī ievērojami jaunākais 5s priekšgājējs iPhone SE izskatās gluži identiski. Vai tas tāpēc, ka Apple dizaineriem aptrūkusies iedvesma? Noteikti nē – gluži vienkārši tā dizains joprojām ir gana aktuāls un iet pie sirds ļoti plašai auditorijai;
3. Lieliska cena – kā jau tas mēdz būt ar ne pašiem jaunākajiem modeļiem, arī iPhone 5s cena ir ļoti, ļoti patīkama.

Savukārt, ja Tev patīk telefoni ar mūsdienu standartiem nelielu ekrānu (4 collas pa diagonāli), tomēr vēlies jaunāku modeli, Tev noteikti patiks iPhone SE – kā minējām, tā dizains ir teju identisks, bet tehniskajos parametros šis modelis ir pārāks. Savukārt, ja pats jaunākais modelis Tev nav nepieciešams, bet esi pieradis pie lielāka ekrāna, iPhone 6 vai 6s ir tieši tas, ko meklē.

iPhone 5s cena un veiktspēja patīkami pārsteidz. Ja arī Tevi interesē šis viedtālrunis, ieskaties mūsu piedāvājumā!

22.02.2018
Autors: Valdis Zariņš