Pievienojies SMART NET un ietaupi! Pievienoties

Atlasīšana

Cena
Diametrs, mm
No pannas diametra atkarīgs, cik daudz ēdiena uz tās varēsi pagatavot. Ja dzīvo viens un ikdienā gatavo tikai sev, izvēlies nelielu pannu – tā aizņems mazāk vietas, savukārt lielākai ģimenei ieteicams iegādāties pannu ar pēc iespējas lielāku diametru. Izplatītākais pannas diametrs ir no 24 līdz 28 centimetriem.
Ar vāku
Rāda: 1
Kārtot pēc:
Cepšanas panna Edesa Grill 03002004, 436 mm, čuguns
Cepšanas panna Edesa Grill 03002004, 436 mm, čuguns
  • Diametrs: 436 mm
  • Materiāls: Čuguns
  • Virsmas pārklājums: Bez/nav
  • Piemērots plītīm: Indukcijas
  • Ar vāku:
Piegāde
Preces izņemšana

Panna, vienlīdz kā katls, ir svarīgākais rīks ikvienā virtuvē, lai pagatavotu siltu ēdienu – ceptu, sautētu vai apgrauzdētu. Uz pannas iespējams pagatavot iecienītākās pankūkas – plānas, biezas, plācenīšus, kā arī dažādu veidu gaļas vai sautētus dārzeņus. 

Svarīgi izvēlēties atbilstošāko pannu ēdienu pagatavošanai, lai nezaudētu ēdiena oriģinālo garšu un padarītu maltīti vēl gardāku. Pirms iegādes, svarīgi atcerēties, ka ir dažādu materiālu, dziļumu un lielumu pannas, kuras var izmantot gan uz gāzes, gan elektriskās plīts. Iepazīsimies ar dažādām pannām – dažādiem mērķiem.

Kādas pannas ir atrodamas Viedveikalā 1a.lv? Kam tās paredzētas? 

Pannas veids
Lietošanas mērķis
Standarta panna
materiāls – alumīnijs, nerūsējošs tērauds, marmors
lietošana – ēdiena uzsildīšanai, ikdienas ēdiena gatavošanai
piemērotība plītīm – elektriskā, gāzes, indukcijas, halogēnā
Grila panna
materiāls – alumīnijs, čuguns, nerūsējošs tērauds
lietošana – ēdiena grillēšanai un vieglai apcepšanai
piemērotība plītīm – elektriskā, gāzes, indukcijas, halogēnā
īpašas iezīmes – grilēšanas izciļņi pannas pamatnei
Pankūku panna
materiāls – akmens, alumīnijs, nerūsējošs tērauds, čuguna
lietošana – pankūku cepšanai – plāno, amerikāņu
piemērotība plītīm – elektriskā, gāzes, indukcijas, keramikas
īpašas iezīmes – sekla pannas virsma 
Wok panna (Vokpanna)
materiāls – alumīnijs, nerūsējošs tērauds, marmors, čuguns
lietošana – Āzijas ēdienu pagatavošanai
piemērotība plītīm – elektriskā, gāzes, indukcijas
īpašas iezīmes – dziļa pannas virsma
Sautēšanas panna
materiāls – alumīnijs, čuguns
lietošana – dārzeņu un gaļas sautēšanai, saglabājot visas labās uzturvielas
Piemērotība plītim – elektriskā, gāzes, indukcijas, halogēnā
īpašas iezīmes – ar augstu pannas malu, lietojama kopā ar vāku
Olu gatavošanas panna
materiāls – alumīnijs
lietošana – olu cepšanai 
piemērotība plītīm – elektriskā, gāzes, indukcijas
īpašas iezīmes – maza izmēra, līdz 140mm

Kāda panna – kādai plīts virsmai? 

Lai nodrošinātu pannai ilgāku kalpošanas laiku, svarīgi zināt kāda materiāla pannu drīkst lietot ar mājās esošo plīts virsmu. Aplūkosim populārākos.
 
Gāzes plīts
 
Izmantojot gāzes plīti ēdiena gatavošanai, ieteicams izvēlēties pannu no: alumīnija; nerūsējoša tērauda; marmora.
 
Elektriskā plīts
 
Gatavojot uz elektriskās plīts, ieteicams izvēlēties pannu no: alumīnija; nerūsējoša tērauda; marmora; čuguna; titāna; tērauda.
 
Indukcijas plīts
 
Turpretī, indukcijas plīts ir īpaši bērniem drošā plīts, uz kuras var lietot pannu no: alumīnija; nerūsējoša tērauda; marmora; akmens; čuguna (pannai jābūt marķētai kā piemērotai indukcijas plītij).

Kā izvēlēties sev atbilstošo pannu?

Pirms pannas iegādes ir svarīgi noteikt vairākus kritērijis, kas palīdzēs izvēlēties labāko un atbilstošāko gan gaumei, gan mērķim, gan atbilstoši plītij. Aplūkosim, kādiem kritērijiem pievērst uzmanību.
 
Pannas materiāls
 
Jau iepriekš aplūkojām dažādu materiālu pannas, bet aplūkosim pēc ilglaicīgas lietošanas kritērija.
  • lietojama līdz 1 gadam – alumīnija, misiņš;
  • lietojama no 1 līdz 2 gadiem – nerūsējošs tērauds, titāna;
  • lietojama vairāk par 2 gadiem – čuguna, marmora, akmens.
Pannas izmērs
 
Pannas izmērs ir atkarīgs no gatavojamā ēdiena daudzuma, bet biežāk sastopamie pannu izmēri: 24 cm; 26 cm; 28 cm; olu pannām 14 cm.
 
Pannas ražotājs 
 
Ražotāji Viedveikalā 1a.lv:
  • populārākie – Fiskars, Tefal, Fissman;
  • lētāki – Pyrex, Jata, Domoletti;
  • dārgāki – WMF, Pensofal, Ballarini.

Pannas ilgmūžība

Lai rūpētos par pannas ilglaicīgu lietošanu ņem vērā:
  • ievērot ražotāja nosacījumus;
  • izmantot atbilstoši plīts virsmai;
  • veikt regulāru kopšanu;
  • kopšanai izmantot atbilstošus tīrīšanas līdzekļus;
  • lietot atbilstošus ēdiena gatavošanas palīgrīkus.
Rūpējoties par tīru un zaļu apkārti, ēdienu droši glabā uzglabāšanas traukos. Izvēlies sev atbilstošāko un parocīgāko pannu tieši Viedveikalā 1a.lv.

Biežāk uzdotie jautājumi (BUJ)

Kādu pannas virsmas pārklājuma veidu izvēlēties?
Pannas pārklājumu visbiežāk izvēlas – nepiedegošu, lai nodrošinātu ēdiena pareizu pagatavošanu. Sautēšanai ieteicams izvēlēties ar granīta graudiņiem, kas nodrošinās gaisa maiņu arī zem ēdiena. Panna ar keramikas pārklājumu nodrošinās iespēju neizmantot eļļu gatavošanas laikā.
Kāda veida pannu izvēlēties, lai pagatavotu visu?
Visu veidu ēdiena pagatavošanai noteikti ieteicams izvēlēties standarta pannu. Panna būs ar vidēji augstām malām, alumīnija materiāla, ko varēs lietot visu veidu plītīm. Pannas izmēru var izvēlēties vidēji 26 cm, noderīgi iegādājoties ar pannas vāku.